English (United Kingdom)Finnish (Suomi)Deutsch (DE-CH-AT)Svenska (Sverige)
Annons
Museet för förstörd konst

Välkommen till museet för förstörd konst

MT_188_JOOMLA_Philipp_Otto_Runge_Wir_drei_wikipediauncopyright_ etusivu

I septembr 2008 grundade ett fåtal människor i Helsingfors en förening som hette Museet för förstörd konst.

Skapande vansinnighet eller även storhetsvansinne var då med oss, för föreningens vision är inte alls betydelselös.

Vår avsikt är att bygga i Internet en databas av bilder och texter som ger till läsaren en alltjämt växande uppfattning om allt det vackra, vars del det har varit att förstöras under världens gång: i krig, naturliga katastrofer, illdåd, brand, eller helt enkelt att sakta förvittras under tidens kraft.

Nyförtiden samlar vi en jämnt växande databas och söker stödmedlemmar - både privata personer och sammanslutningar - som ställer sig positivt till föreningens verksamhet. Närmare uppgifter om möjligheter att komma med finns i delen "Bli medlem".
All hjälp i samlandet av databasen är välkommen. Känner du till en berättelse om ett förstört konstverk? Har du möjligen sparat ett foto? All slags hjälp från den stora allmänheten tas emot med glädje. Ett konstverk kan vara en målning, en ritning, en skulptur, ett graffiti, en bok, en komposition, en installation, en film eller nästan vad som helst.

Om du har ett foto av ett förstört verk, berätta för oss om du också har copyright till det eller om det har föråldrats (över 50 år gamla foton)

Material kan sändas till e-post adress

Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

I Borgnäs d. 15 november 2008

Juho Tamminen, ordförandeVåra sponsorer: www.rikasmediavirta.fi www.kirahvi.com www.varaaja.com Beverage Partners Finland Luovutettu Karjala Terijoki-Seura Kansan Sivistysrahasto ALFRED EHRHARDT STIFTUNG  Oskar Öflund Stiftelse
 
Annons
Annons
  • Image 1 Caption
  • Image 2 Caption
  • Image 3 Caption
Annons
Annons